TexelTrail info

Logo_TexelTrail.jpgTrailrunning is een tak van loopsport die wordt gekarakteriseerd door lopen over onverharde wandel- en bospaden in de natuur. Trailrunning is een meer avontuurlijke vorm van hardlopen, waarbij men niet schuwt voor steile heuvels, modder en natte voeten. Trailrunners zijn op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te ervaren hoe fraai de omgeving is.

De TexelTrail is een uitdagende looptocht door het ruige duingebied van Texel. Ruimte, wind en water kenmerken de beleving van het hardlopen door de Texelse natuur. Het open karakter van het landschap maakt het lopen in dit jaargetijde op Texel speciaal. De kleding en schoenen van Salomon die op Texel te koop zijn bij Mantje Store, zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Het parcours is nagenoeg geheel onverhard en voert over een ondergrond van zand, gras en modder. Het terrein is licht geaccidenteerd en gaat ondermeer door de Nederlanden, de Muy, de Slufter en het duin- en bosgebied ten zuiden van De Koog.

TIP! Bekijk de video van de TexelTrail door Tjalle den Ouden van Natural Born Runners: http://www.youtube.com/watch?v=WZxMGv-aKIA.

Organisatie
Het organisatieteam TexelTrail wordt gevormd door Martin Baptist (voorzitter en atleet AV Texel), Peter ter Burg (atleet SV Noordkop en ervaring met alle loopdisciplines van baan tot en met ultralopen) en Peter Witte (hardloper en werkzaam bij De Krim / Texelcampings). Daarnaast zijn er nog vele vrijwilligers actief om de TexelTrail succesvol te maken.

Organisatieteam

Organisatieteam TexelTrail. Vlnr: Peter Witte, Peter ter Burg, Martin Baptist.

Opzet TexelTrail
• Er kan gekozen worden uit afstanden van 15-25-40-50 km
• De routes zijn nagenoeg geheel onverhard
• Lopen door een strand- en duinlandschap dat zich vormt door wind en water
• Geaccidenteerd terrein met schelpenpaden, zandpaadjes, mul zand en modder

Startlocatie
Texelcamping Kogerstrand
Badweg 33
1796 AA De Koog
Routekaart naar Kogerstrand
Plattegrond Kogerstrand

Pendelbus
Er staat voor de deelnemers een gratis pendelbus klaar voor vervoer van en naar de veerhaven Texel. Het vervoer wordt verzorgd door Texeltours, zie foto:Vertrektijden pendelbus:
Veerhaven, op bootaankomst 08:50 u. Aansluiting op start 10:00 u!
Veerhaven, op bootaankomst 09:50 u.
Veerhaven, op bootaankomst 10:50 u. Tip: relax en neem deze bus voor uurtje speling.
Veerhaven, op bootaankomst 11:50 u. Aansluiting op start 13:00 u!
Kogerstrand vertrek 14:30 u.
Kogerstrand vertrek 15:30 u.
Kogerstrand vertrek 16:30 u.
Kogerstrand vertrek 17:30 u.

Programma:
09:00 kantine open
10:00 start 40 km en 50 km
13:00 start 15 km en 25 km
16:30 sluiting parcours
19:00 kantine gesloten

Startnummers
De startnummers worden niet thuisgestuurd, maar worden direct voor de start afgehaald in de kantine van Kogerstrand. Bij de uitreiking van de startnummers krijgt u ook een ‘Bib-chip’ voor de elektronische tijdwaarneming die is te bevestigen aan uw schoen. De Bib-chips ontvangen wij graag weer terug. Wilt u deze na de finish inleveren? Bij inlevering ontvangt u een handgemaakt TexelTrail-strandpaaltje als herinnering.

Verzorging
Er zijn drie verzorgingsposten onderweg. Bij de verzorgingsposten hebben we water, cola en AA sportdrank. Verder hebben we bananen, ontbijtkoek en bastognekoek.

Er is verzorging na 9 km bij De Muy, na 15 km op Kogerstrand, na 21 km bij Paviljoen Paal 17, na 25 km op Kogerstrand, na 34 km bij De Muy, na 40 km op Kogerstrand en na 46 km bij Paviljoen Paal17.

Op Camping Kogerstrand loopt u langs de kleedgelegenheid zodat u eenvoudig schoenen of kleding kunt wisselen. Hier is ook een verwarmd toiletgebouw met douches aanwezig om weer lekker op te frissen. TIP: neem droge schoenen mee, want op deze trail zul je natte schoenen krijgen.

Massage
Sido Sportmassage_logo_300dpiBij de kleedruimtes van Camping Kogerstrand is Sido Sportmassage Texel de gehele dag aanwezig voor sportmassages. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

EHBO
Op Camping Kogerstrand is EHBO en AED aanwezig. Ook is een arts aanwezig bij de TexelTrail.

Afstanden en parcours
De TexelTrail is een geen wedstrijd, maar een georganiseerde trailrun over een afstand van 15 – 25 - 40 of 50 km. Er zijn twee mooie lussen uitgezet, een noordelijke lus van 15,0 km door de Slufter en een zuidelijke lus die de 25 km volmaakt. De 40 km wordt afgelegd door de dubbele lus van 25 km gevolgd door de noordelijke lus van 15 km. De 50 km bestaat uit twee lussen van 25 km.

Klik op ‘afstandmeten.nl’ linksboven in onderstaande figuur om te presenteren in www.afstandmeten.nl. Kies vervolgens Download voor downloads als .kml, .gpx of .tcx-file.

Tip, print deze routekaartjes uit: